Γ. Σγουρός: Οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Αίγινας

 «Με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της Αίγινας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Προχωρούμε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αίγινας και την ΕΥΔΑΠ για τον υποθαλάσσιο αγωγό, ενώ τα χερσαία έργα του δικτύου διανομής ήδη κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Αττικής», τόνισε ο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας.

Η Αίγινα αντιμετωπίζει, επί σειρά ετών, μεγάλο πρόβλημα με την ύδρευση, που επιτείνεται το καλοκαίρι λόγω του μεγάλου αριθμού παραθεριστών και τουριστών που επισκέπτονται ή διαμένουν στο νησί.

Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος η Περιφέρεια Αττικής προωθεί τη λύση του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέσει την Αίγινα με την Σαλαμίνα και θα φέρει νερό της ΕΥΔΑΠ στο νησί.

Έχει ήδη εκπονηθεί η προμελέτη του έργου και έχει εγκριθεί ο τρόπος κατασκευής του.

Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η συμπληρωματική σύμβαση για την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης.

Οι απαραίτητοι πόροι θα διατεθούν από το ΠΕΠ Αττικής και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 29,3 εκ. ευρώ. Ήδη κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Αττικής τα απαραίτητα χερσαία έργα στο νησί που αφορούν στο δίκτυο διανομής, με προϋπολογισμό 6,5 εκ ευρώ και σύμβαση ύψους 3,5 εκ. ευρώ, που προέρχονται από πόρους του ΠΕΠ Αττικής.

«Θέλω να τονίσω ότι, για να ωριμάσουμε το έργο στο σημείο που ευρισκόμαστε σήμερα, έγινε σκληρή και επίπονη δουλειά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη μας για την προσπάθειά τους αυτή και να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη, χάρη στις προσπάθειες του οποίου, πέραν όλων των άλλων, απετράπη ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί φέτος το καλοκαίρι. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε και συνέβαλε στην επίλυση του προβλήματος», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΝΕΡΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΑΙΓΙΝΑ, ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση