Γ. Σγουρός: Η διαχείριση των απορριμμάτων κρέμεται από μία κλωστή

Με αφορμή την χτεσινή πυρκαγιά στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ)  της εταιρείας ΕΠΑΝΑ,  ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ της ΕΠΑΝΑ, που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής με απρόβλεπτες συνέπειες,  αποδεικνύει ότι οι επανειλημμένες καταγγελίες μας είναι απολύτως βάσιμες. Είτε τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε φυσική καταστροφή είτε σε σκοτεινούς και παράνομους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων κρέμεται από μία κλωστή.

Καλώ την Κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τις καταγγελίες μου και να λάβει αμέσως τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας. Επαναλαμβάνουμε ότι η μαφία των σκουπιδιών με εκτελεστικό βραχίονα τις οργανωμένες συμμορίες αθιγγάνων και αλλοδαπών ζει και βασιλεύει.»

Στη δήλωση του ο κ Σγουρός επισημαίνει: «Πρέπει να έχουν υπόψη τους οι αρμόδιοι ότι με κομματικές επιλογές και κριτήρια δεν λύνονται τα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι κρίσιμα για το περιβάλλον και τη καθημερινότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής. Πρέπει άμεσα να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας για την αποτροπή της παράνομης εναπόθεσης των απορριμμάτων οπουδήποτε. Πρέπει να προβλεφθεί ο απαραίτητος αριθμός για κάθε δήμο της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να διαφυλαχθεί το περιβάλλον που απειλείται άμεσα.»

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Σγουρός υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για δύο τουλάχιστον Υπουργούς.

«Ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας. Τι μέτρα θα πάρει για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων; Τι μέτρα θα πάρει για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων του Συνδέσμου από ανάλογο κίνδυνο στο ΧΥΤΑ Φυλής;

Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ.  Μανιάτης. Τι μέτρα θα πάρει για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΚΔΑΥ, που όπως καταγγέλλεται συμμετέχουν στην παράνομη εισαγωγή απορριμμάτων από τα νησιά και την Πελοπόννησο στην Αττική; Τι μέτρα θα πάρει για την αυθαίρετη απόρριψη απορριμμάτων σε εγκαταλελειμμένα λατομεία και άλλους χώρους που χρήζουν προστασίας;»

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΦΩΤΙΑ, ΔΗΛΩΣΗ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!