Φθηνότερο ψωμί για άπορες οικογένειες και ανέργους

Κατά 20% φθηνότερα θα μπορούν να προμηθεύονται το ψωμί για το επόμενο τρίμηνο, 50.000 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, που είναι άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άποροι, άγαμες μητέρες και πολύτεκνοι.

Η πρωτοβουλία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς, ώστε να διαθέτουν φθηνότερα τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα κουπόνια τους από τη διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κάθε αρχή του μήνα. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και οι άποροι το βιβλιάριο ασφάλισης. Στη συνέχεια, θα μπορούν να προμηθεύονται ψωμί από τα συμβεβλημένα αρτοποιεία σε όλο τον νομό. Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και αν υπάρξει ανταπόκριση, θα εφαρμοστεί εκ νέου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στην τιμή του ψωμιού, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Νεόφυτος Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι οι αρτοποιοί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών, ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση