Φλώρινα: Πρόταση στη Βουλή από αιρετούς και φορείς για πετρέλαιο θέρμανσης

Σύσκεψη φορέων του νομού Φλώρινας, βουλευτών, εκπροσώπων Αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, εργατικών και επαγγελματικών ενώσεων θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους, στο πλαίσιο της διεκδίκησης για φθηνότερο πετρέλαιο στην περιοχή που πλήττεται από ιδιαίτερα σφοδρούς χειμώνες.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθεί η επίσημη πρόταση που θα καταθέσουν οι φορείς του τόπου στη Βουλή με κύριο άξονα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της αξιοποίησης του λιγνιτικού τέλους (που προκύπτει από την απόδοση ενός ποσού από τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία στο κράτος) και του τοπικού πόρου (που δίνεται από την πολιτεία ως αντάλλαγμα στις κοινωνίες που φιλοξενούν μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ).

Ακολούθως οι φορείς θα αναθέσουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να τεκμηριωθεί το αίτημά τους και με επαρκή οικονομικά στοιχεία. Για τα ζητήματα του λιγνιτικού τέλους και του τοπικού πόρου η επιτροπή αγώνα έλαβε θετικές απαντήσεις κατά τις επαφές που είχε χθες στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Βουλής, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Αυτό ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των κινητοποιήσεων που κορυφώθηκε με την συμβολική κίνηση της επιτροπής αγώνα να ρίξει πάγο έξω από τη Βουλή και να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. «Δεν αποκλείουμε και άλλες κινητοποιήσεις. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά με συγκρατημένη αισιοδοξία» πρόσθεσε ο κ. Σαπαλίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!