Φλώρινα: Καλύτερος Αγροτουριστικός Προορισμός της Ευρώπης για το 2007

Ως ο «Καλύτερος Αγροτουριστικός Προορισμός της Ευρώπης», επελέγη ο Νομός Φλώρινας μετά από από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το 2007. Η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του Νομού και βιοποικοιλότητα του, η ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων του, η παράδοση του, η τοπική γαστρονομία και η οινοποιία, καθώς και η τοπική αρχιτεκτονική αποτέλεσαν τα δυνατά σημεία της υποψηφιότητας και τελικής ανάδειξης του.

Για όποιον θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και την κλασική κατανάλωση των «ελεύθερων» ημερών του, μία εναλλακτική πρόταση είναι ένα ταξίδι προς τα σύνορα της τιμής, το βορειοδυτικό τριεθνές, το νομό της Φλώρινας όπου φύση και ιστορία τον περιμένει. Σε αυτήν την όμορφη και φιλόξενη ελληνική γωνιά ο λάτρης της περιήγησης μπορεί να εξερευνήσει τη Φλώρινα, το Αμύνταιο, το διατηρητέο και ιστορικό Νυμφαίο, τα χωριά της περιοχής.

Είναι σίγουρο πως θα δεχτεί μια πρόσκληση για τη μεγάλη γιορτή των Φωτιών της Φλώρινας στις 23 δεκεμβρίου, θα ακούσει χάλκινους ήχους, θα μάθει για τον μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών του τόπου, θα ανακαλύψει το μεγαλύτερο Εμπορικό Πανηγύρι του νομού στο Αμύνταιο τον Οκτώβριο, θα μασκαρευτεί στο Καρναβάλι του Ξινού Νερού, θα συμμετέχει στις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις γνωστές πλέον εκδηλώσεις «Πρέσπες» και θα βουτήξει στα ιαματικά «μπάνια» του δήμου Αετού.

Θα γευθεί την τοπική κουζίνα καθώς και προϊόντα όπως το κρασί ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας (ΟΠΑΠ) της περιοχής Αμυνταίου, το ξινό νερό και τα αναψυκτικά με φυσικό ανθρακούχο νερό του νομού, τα ψάρια των λιμνών, τα φασόλια Πρεσπών και Βαρυκού, τις πιπεριές Φλωρίνης αλλά και βιολογικά προϊόντα (φασόλια, κρασί, φράουλες).

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!