Φιλίππου: «Δεν υπάρχει ρύπανση σε Βάρη, Κρωπία, Σαρωνικό & Λαυρεωτική»

Αυτοψία διενήργησε το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕΑΑ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση στις ακτές της περιοχής μετά την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου από τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας από μακροσκοπικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής ρύπανση στα σημεία αυτά.

Με έγγραφό του στους τέσσερις δήμους του νότιου παραλιακού μετώπου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής), ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενημερώνει τις δημοτικές αρχές για τα αποτελέσματα της αυτοψίας των υπηρεσιών της ΠΕΑΑ και τους ζητά να ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση που διαπιστωθεί από πλευράς των δήμων ρύπανση στις ακτές τους.

Ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ενέργειες – προσπάθειες του δήμου για τον περιορισμό (με πλωτό φράγμα) της πετρελαιοκηλίδας καθώς και την απορρύπανση των ακτών και την αποκατάσταση της θάλασσας και του παράκτιου μετώπου. Ο κ. Φιλίππου διαπίστωσε ότι χάρη στις άμεσες συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης αποτράπηκε η εξάπλωση της ρύπανσης και στις υπόλοιπες ακτές του Σαρωνικού προς τον νότο. Σημειώνεται δε ότι οι προσπάθειες απορρύπανσης συνεχίζονται και από τα τωρινά δεδομένα προκύπτει ότι η παραλία από τη Βούλα μέχρι και το Σούνιο δεν έχει ρυπανθεί.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη η Περιφέρεια θα ενημερώσει τους πολίτες με νέα ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΥΠΑΝΣΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!