Φεστιβάλ φuστικιού από νομαρχία Πειραιά και δήμο Αίγινας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του AEGINA FISTIKI FEST που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τιs 20 Σεπτεμβρίου στο νησί. Με ανακοίνωσή της η εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για τη δυναμική που αποκτά το Φεστιβάλ στην κοινωνία της Αίγινας αλλά και το ενδιαφέρον που έχει ήδη προκαλέσει σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες έξω από τα όρια του νησιού: «Η συνδιοργάνωση του AEGINA FISTIKI FEST από το δήμο της Αίγινας και τη νομαρχία Πειραιά και το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης, προσδιορίζουν το μέγεθος και την αξία του σημαντικού αυτού γεγονότος σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι οι τρεις προφεστιβαλικές συναντήσεις α) με τους αγρότες και τους φιστικοπαραγωγούς, β) με τους επιχειρηματίες του χώρου της γαστρονομίας, γ) με τις ενώσεις και τους φορείς του νησιού, άνοιξαν έναν ουσιαστικό διάλογο σε πολλά επίπεδα, έφεραν στο φως πολλές προτάσεις και ιδέες οι οποίες ήδη βρίσκονται υπό επεξεργασία, μα το σημαντικότερο, έδωσαν τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συμμετοχής δεκάδων ανθρώπων στην διοργάνωση της μεγάλης Γιορτής.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι την οργανωτική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί αρχικά από τους: Νίκο Πούντο, Γ. Καλοκέντη, Νίκο Σταμπουλή, Νίκο Αλυφαντή, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Στράτο Πανταβό, HP Coulon, Κώστα Ντρη, Τέτα Γρίζου, Λένα Μαρίνη, Ελένη Αλυφαντή, ενισχύουν σήμερα τα στελέχη της νομαρχίας Πειραιά: o αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής και Προστασίας Καταναλωτή Σταύρος Μαρκάτος, η νομαρχιακή σύμβουλος δήμητρα Στάθη και ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Μανώλης Αντωνάκος.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι παρακάτω φορείς: δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών «Αφαία», Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, Ένωση Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, Κλάμπ Γέλιου, Γυμναστήριο ΝΑΜΑ, Αθλητικό Κέντρο ΑΙΑΚΟΣ, Παιδικός Σταθμός «Τα Χελιδονάκια», Σύλλογος Παραδοσιακών Σκαφών, Επαγγελματική Ένωση Παραλίας Αίγινας, Επαγγελματική Ένωση Σουβάλας, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών, Επιτροπή Τουρισμού, Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας, Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας, Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων «Η Αιγινήτικη Φιλοξενία», εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, περιοδικό Χρώματα και Γεύσεις του Σαρωνικού, Aegina Portal, Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, δ.Ε.Π. Αίγινα Κίνηση Ευθύνης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν οι αιτήσεις εθελοντών, ώστε να κατανεμηθούν στις ομάδες εργασίας με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή μέσω του site: www.aeginafistikifest.gr που θα λειτουργήσει στις 15 Μαρτίου 2009 και μέσω e-mail: info@aeginafistikifest.gr.

                                   Ανοιχτές επιστολές Μίχα, Κουκούλη

Σε ανοιχτές τους επιστολές ο νομάρχης Πειραιά και ο δήμαρχος Αίγινας αναφέρονται στη σημασία του Φεστιβάλ:

«Η συμμετοχή της Νομαρχίας Πειραιά στο Φεστιβάλ Φιστικιού AEGINA FISTIKI FEST, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στο νησί μας τον Σεπτέμβριο, είναι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα μας στο μέλλον αλλά και μία ακόμη απόδειξη της ισχυρής μας θέλησης να δουλέψουμε μαζί με την δημοτική Αρχή της Αίγινας, τους φορείς και κυρίως με όλους εσάς, τους πολίτες του νησιού, για την πρόοδο του νησιού και την αναζωογόνηση της τοπικής του οικονομίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Γιάννη Μίχα και καλούνται όλοι οι πολίτες να δουλέψουν μαζί «για την προβολή του περίφημου φιστικιού μας, για την ανάδειξη του προικισμένου τόπου μας που το παράγει, για τη δυναμική υποστήριξη των αγροτών και των παραγωγών μας που παρότι δοκιμάζονται πολύ σκληρά αυτό το διάστημα, καταφέρνουν να κρατούν τον πήχη ψηλά, παραμένοντας το ζωτικότερο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και της κοινωνικής συνοχής του νησιού μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αίγινας τονίζει χαρακτηριστικά: «Το Φιστίκι Αιγίνης έχει γίνει ο πρεσβευτής της Αίγινας διεθνώς. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο των εκατοντάδων καλλιεργητών, τη μεγάλη προσφορά αυτού του καρπού προς το νησί μας. Ο δήμος θεωρεί επιβεβλημένο να προβάλλει και να ενισχύσει αυτήν τη μοναδική καλλιέργεια και να συμβάλλει στο άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων. Η διατήρηση και η προοπτική της καλλιέργειας της φιστικιάς, θα έχει πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες για το νησί μας», προσθέτει ο κ. Κουκούλης.

Και καταλήγει: «Στα πλαίσια αυτά, αποφασίσαμε να οργανώσουμε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2009, ένα μεγάλο εορταστικό γεγονός, το “AEGINA FISTIKI FEST”. Ο δήμος της Αίγινας επιδιώκει να καθιερώσει το Φεστιβάλ Φιστικιού σε θεσμό, μια πραγματική γιορτή που θα γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της περιόδου της συγκομιδής των φιστικιών».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!