«Φασίστες», εργαζόμενοι στο «Λαναρά» και συνδικαλιστές κατά τον δ. Ψωμιάδη

To χαρακτηρισμό «φασίστες» εισέπραξαν οι εργαζόμενοι στο Λαναρά (Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία) που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αν κλείσουν τα εργοστάσια στα οποία εργάζονται και τα μέλη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που πήγαν στη Νομαρχία, ζητώντας τη συμπαράσταση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
 
Αντί του Παναγιώτη Ψωμιάδη τους δέχθηκε ο αδελφός του, Αντινομάρχης διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος και τους αποκάλεσε «φασίστες», προσθέτοντας ότι για εκείνον «συνδικαλισμός ίσον φασισμός».

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και λίγο αργότερα όταν το θέμα πήρε διαστάσεις ο κ. Ψωμιάδης σε νέες δηλώσεις του μίλησε για παρερμηνεία των προηγούμενων: «δυστυχώς, η δήλωσή μου παρερμηνεύθηκε από επαγγελματίες συνδικαλιστές. Από την πρώτη στιγμή διευκρίνισα ότι δεν εννοώ τους εργαζόμενους που μέσα από το συνδικαλισμό υπερασπίζονται τη δουλειά τους, το δίκαιο αίτημα και το αυτονόητο δικαίωμά τους να έχουν εργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης και επιτέθηκε εκ νέου στους συνδικαλιστές:

«Αλήθεια, όμως, εγκρίνει κανείς τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, εκείνους που έχουν ως μόνο στόχο την προσωπική προβολή και την μετάλλαξή τους σε βουλευτές και υπουργούς;», αναρωτήθηκε. Μάλιστα, ο Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης τους κατηγόρησε ότι «δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την υπόθεση που αφορούσε τους εργαζόμενους άνεργους του Λαναρά», κάνοντας γνωστό ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την προσεχή Τετάρτη θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, ζητούν τη χρηματοδότηση του κλάδου προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία των 12 εργοστασίων της σε όλη την Ελλάδα, όπου απασχολούνται περίπου 1.200 άτομα.

Καταδικάζει η ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «καταδικάζει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και φρασεολογία του Αντινομάρχη Θεσ/νίκης δ. Ψωμιάδη κατά των εργαζομένων και του Προεδρείου του Ε.Κ.Θ.», τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους υβριστικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας, που διεκδικούν τη λειτουργία των εργοστασίων και το δικαίωμα στην εργασία προκαλούν οργή και αγανάκτηση, για αυτό καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας μας. Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας και ιδιαίτερα του Νομού Θεσσαλονίκης που βιώνουν την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια θα συνεχίσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν το χρόνο, τη διάθεση και την ευαισθησία να ασχοληθούν και με τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα της περιοχής τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!