φαληρικός-όρμος-πρώτα-πλοίο-κλαμπ-κα-376928
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 13.02.2025 | 15:44

Φαληρικός όρμος: Πρώτα πλοίο – κλαμπ και μετά πάρκο (έγγραφα)

Ενοίκιο στη θάλασσα του “ανανεωμένου” Φαληρικού Όρμου; Και όμως γίνεται, αν υπάρχει καλός πελάτης!

Δεν πάει λίγος καιρός που υπήρχαν «τυμπανοκρουσίες» για τα έργα στο Φαληρικό Όρμο, την όαση πρασίνου και το “άνοιγμα” προς τους απλούς πολίτες.

Ήταν ο περασμένος Νοέμβριος, όπου σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Νερού, η επίσημη παρουσίαση του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα που υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής. Ακολούθησε η μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αντικείμενο την εκτενή παρουσίαση του σχεδίου για τη δημιουργία νέου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Τελικά, όμως, φαίνεται ότι παράλληλα με «άνοιγμα» προς τους πολίτες… υπάρχει και “άνοιγμα” σε επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς -όπως πληφορούμαστε -προχωράνε οι διαδικασίες για… «πλωτά» καταστήματα στο Φαληρικό Όρμο!

Η ΕΤΑΔ («Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.») προχώρησε σε διαγωνισμό (e-auction) για την παραχώρηση  δικαιώματος χρήσης θαλάσσιου χώρου στο «Τροκαντερό» στο Παλαιό Φάληρο με σκοπό τη λειτουργία πλωτού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, προβλέπεται αγκυροβολία πλοίου ή πλωτού ναυπηγήματος (!), με αυτό το σκοπό.

Η μίσθωση που θα συναφθεί θα έχουν διάρκεια ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Μάλιστα, ως προθεσμία υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών ορίστηκε η Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025.

Ρητώς αναφέρεται βέβαια ότι σε περίπτωση εγκατάστασης στο χώρο πλοίου, αυτό θα είναι μονίμως αγκυροβολημένο και θα λειτουργεί αποκλειστικά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δλδ. bar, club, χώρος διασκέδασης, εστίασης κτλ)

Έχουμε και την προσφορά!

Η τιμή εκκίνησης που αφορά στο ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος του πρώτου έτους παραχώρησης ορίστηκε σε 50.540 ευρώ/έτος, με το επόμενο βήμα προσφορών να ορίζεται σε 5% ως ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς.

Δείτε τα έγγραφα: