Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ΜΑΦ του Νοσοκομείου Λάρισας

Η εξασφάλιση της  χρηματοδότησης της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από εθνικούς πόρους και η ετοιμότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού της, ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Κώστας Καραμπάτσας. Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας το κονδύλι των 384.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση του έργου «Προσθήκη 3ου ορόφου Β’ Πτέρυγας για την στέγαση Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας», ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται από τον περιφερειάρχη η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Προμήθεια για την μονάδα ΜΑΦ του Γ.Ν. Λάρισας» προϋπολογισμού  936.550 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ένα σημαντικό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας βρίσκει τον δρόμο του. Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία δημιουργεί 8 νέες κλίνες στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το έργο, γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και το νοσοκομείο ολόκληρο σε μια τραγική εποχή για την χώρα. Σήμερα μετά από αρκετά χρόνια και με τις συνεχείς προσπάθειες όλου του πολιτικού κόσμου και πολλών φορέων-συλλόγων και γιατρών, καταφέραμε μετά από απόφαση του υπουργού κ. Λυκουρεντζου, να εξασφαλίσουμε τις 384.000 ευρώ για τα κτιριακά. Στην συνέχεια σαν αιρετή Περιφέρεια ερχόμαστε για να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό αξίας 936.550 ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΜΑΦ.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το κτίριο και να έρθει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ, για να καλύψει βάση

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΑΦ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση