Εβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές υπό τον φόβο νέων πλημμυρών

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι τοπικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου μπροστά στον νέο κίνδυνο αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενημέρωσε όλους του δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, μετά την μέτρηση που έγινε στο Πύθιο ανεβάζοντας την στάθμη του ποταμού από τα 4,70 μ., που είναι το όριο επιφυλακής, στα 4,94 μ. αλλά και την ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια ότι τις επόμενες ώρες επίκειται μεγάλη διοχέτευση νερών στις κοίτες του ποταμού από τη βουλγαρική πλευρά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σε δηλώσεις στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι υπάρχει ο φόβος να ανέβει ακόμα περισσότερο η στάθμη του ποταμού γι’ αυτό και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή.

«Πιθανόν» σημείωσε «να υπάρξουν αυξητικές ροές υδάτων τις επόμενες ώρες τόσο από τη Βουλγαρία όσο και εξαιτίας της παρατεταμένης βροχόπτωσης και για το λόγο αυτό παρατηρούμε συνεχώς τη στάθμη του ποταμού. Η ανησυχία μας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί αυτή την χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα. Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων, όπως ξέρετε, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατη μέσα στο χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι οπότε παραμένουμε σ’ επιφυλακή».

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπήρξε υπερκάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ από νερά με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ ν’ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΕΒΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!