Ευρυτανία: Ένας παράδεισος γεμάτος χρώματα στο Κέντρο της Ελλάδος

Η Ευρυτανία μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, με σημαντικές υποδομές, χωροθετείται στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Ελλάδος. Το πλήθος και η ποιότητα των υποδομών της, είτε πρόκειται για πολυτελή ξενοδοχεία, είτε για φιλικούς παραδοσιακούς ξενώνες, είτε για επιχειρήσεις φαγητού και διασκέδασης αποτελούν σημαντικές τουριστικές υποδομές που μπορούν να φιλοξενήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Η τουριστική υποδομή της περιοχής σε συνδυασμό με ένα περιβάλλον ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους την έχουν κατατάξει ανάμεσα στους σημαντικότερους χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας. δύσκολα μπορεί κανείς να βρει, άλλον ελλαδικό χειμερινό προορισμό που να διαθέτει σε μόλις 12 χλμ απόσταση από την πόλη, αναπτυγμένο χιονοδρομικό κέντρο, με άρτιο οδικό δίκτυο, 1500 και πλέον κλίνες για να φιλοξενηθεί.

Ο αθλητικός τουρισμός, ο συνεδριακός, ο φυσιολατρικός, ο θρησκευτικός και γενικότερα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν μαζί με τον χειμερινό τουρισμό την αιχμή του δόρατος στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

                                                 Απόδραση με …δράση

Μπορεί οι υποδομές του Νομού να παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση και ξεκούραση σε όσους το επιθυμούν, όμως η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας θεωρείται – και όχι άδικα – ο παράδεισος για τα χειμερινά σπορ και τα σπορ περιπέτειας.
Φυσικά, πρώτο και καλύτερο σπορ στο οποίο μπορεί να επιδοθεί κανείς στην Ευρυτανία είναι το Χειμερινό Σκι. Το Χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι (12 χλμ, ή 20΄ με το αυτοκίνητο από την πόλη) θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και πιο σύγχρονα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και διαπιστευμένη σχολή εκμάθησης σκι για αρχαρίους και παιδιά. Αρκούν ένα ή δύο μαθήματα για να είστε έτοιμοι να αρχίσετε τις πρώτες σας καταβάσεις!
Εκτός από το σκι όμως στην Ευρυτανία μπορεί κανείς να ασχοληθεί και με τα εξής:
1. Με το Trekking στην περιοχή των Αγράφων, τη Χελιδόνα, την Καλλιακούδα και στην Κρέντη.
2. Με το River Trekking στο μνημείο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς Πανταβρέχει.
3. Με το Kayak ποταμού στον Αχελώο, τον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη. 4. Με το Rafting στα ίδια ποτάμια.
5. Με το monoraft:
6. Με το Canoe-Kayak στη Λίμνη Κρεμαστών.
7. Με το Canyoning στα φαράγγια της Βίνιανης και του Βόθωνα.
8. Με το Jeep safari .
9. Με την ιππασία κοντά στο χωριό Κορυσχάδες

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!