Ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά για την κρουαζιέρα -Ομάδες της Περιφέρειας και του Δήμου θα υποδέχονται τους τουρίστες στο λιμάνι

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρου Κόκκαλη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, του Ο.Λ.Π και φορέων της κρουαζιέρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια  συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά,  ήταν η δημιουργία ομάδων εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της πόλης, η προετοιμασία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, αλλά και οι τρόποι εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων που ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού για την αξιοποίηση του Πειραιά γενικότερα.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης,  επισήμανε:

«Στη συνέχεια της προηγούμενης  πρωτοβουλίας, εκείνο που είχαμε υποστηρίξει ήταν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αυτή η συνεργασία, η πρώτη επικοινωνία και συνεργασία, να αποκτήσει μονιμότερα χαρακτηριστικά μεγαλύτερης  διάρκειας σε βάθος χρόνου. Και στη συνέχεια, να κάνουμε προσπάθειες επεξεργασίας  σημείο προς σημείο  το σύνολο των θεμάτων,  ώστε ό,τι γίνεται από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα  να ενταχθεί σε ένα συνεκτικό σχέδιο, έτσι ώστε να είναι  αποτελεσματική η προσπάθειά μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας, φαίνεται ότι έχουμε κατακτήσει δύο πράγματα: το ένα να έχει διάρκεια και το δεύτερο είναι ότι διεκδικούμε όλοι να εμπλακούμε και να ενταχθούμε σε αυτό το συνεκτικό σχέδιο του τι θέλουμε να κάνουμε».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, τόνισε:

«Η σύσκεψη όλων των φορέων που ενδιαφερόμαστε για την πορεία της κρουαζιέρας, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη.

 

Θα πρέπει να υπάρχουν ομάδες εργασίας και συνεργασία μεταξύ των φορέων, ώστε να μπορέσουμε και εμείς από την πλευρά μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, δηλαδή, ο κόσμος που φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά να διαχέεται στην πόλη και να δημιουργηθεί με αυτό τον τρόπο οικονομική ανάπτυξη.

Η ευθύνη για το ότι δεν έχει κατορθώσει να ωφεληθεί από τα εκατομμύρια των τουριστών είναι σε μεγάλο βαθμό του  Πειραιά. Νομίζω ότι ο Δήμος Πειραιά έχει μια από τις βασικές και κύριες ευθύνες, διαχρονικά, διότι δεν είχε δουλέψει μέχρι σήμερα οργανωμένα και με σύστημα. Αρκεί να σας πω ότι στο οργανόγραμμα του Δήμου Πειραιά δεν υπάρχει η λέξη τουρισμός, όπως δεν υπάρχει και η λέξη ναυτιλία.

Εμείς επιδιώκουμε συνεργασία μόνιμη και σταθερή με όλους εσάς, για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την κρουαζιέρα αλλά και οι άνθρωποι της κρουαζιέρας πώς να βοηθήσουν το Δήμο. Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, προσπαθώ και εγώ να δώσω ένα μήνυμα στους δημότες να μην περιμένουν θαύματα. Αν όμως δουλέψουμε με πάθος και με διάθεση, νομίζω ότι ίσως το επόμενο καλοκαίρι, του 2016, να έχουμε θετικά αποτελέσματα, εφόσον και ο Δήμος και όλοι οι άλλοι κάνουν τη δουλειά τους στο μερίδιο που τους αναλογεί.

Το «Destination Piraeus», είναι ένα εργαλείο προβολής του Πειραιά, δουλεύουμε με τις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες στάσεις στον Πειραιά για τουρίστες. Δουλεύουμε ώστε να ομορφύνουμε τις όψεις των κτιρίων. Ένα πρώτο βήμα έγινε με το κτίριο της Ραλλείου που σκεπάστηκε και θα παρέμβουμε και σε άλλα σημεία μέσα στον Απρίλιο. Στην είσοδο της πόλης στην Κάβα Χάλαρη και στο ΣΙΛΟ, να καλυφθεί η ασχήμια στις πύλες εισόδου στην πόλη και σιγά σιγά να μπορέσουμε να βελτιωνόμαστε σε κάποιους τομείς».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!