«’Ετος Πολιτισμού» το 2014 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με επιπλέον «όπλο» τον πολιτισμό η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχεδιάζει να «επιτεθεί» εντός του 2014 και να προσελκύσει στα συνολικά 48 κατοικημένα της νησιά πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η τρέχουσα τουριστική περίοδος έκλεισε με αύξηση κατά 16% -με τη Σαντορίνη να ανακηρύσσεται «πρωταθλήτρια» (57%)-, ωστόσο στόχος είναι να σημειωθεί νέο ρεκόρ μέσα το 2014, το οποίο ανακηρύσσεται «Έτος πολιτισμού».

Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ευαγγελία Φτακλάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί έτος πολιτισμού; Γιατί δεν υπάρχει πέτρα στο Νότιο Αιγαίο χωρίς πολιτισμό. Είναι αρχαιοτάτων χρόνων. Ο πολιτισμός μας ακολουθεί από τότε που υπήρξαν τα νησιά μας. Και κάτω από αυτή την «ομπρέλα» μπαίνουν γαστρονομία, θρησκευτικός και περιπατητικός τουρισμός. Και θα κάνουμε εξειδικευμένα πακέτα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε η κ.Φτακλάκη.

«Το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» εμείς το υπερασπιζόμαστε. Αυτό το μοντέλο υπάρχει, όμως θέλουμε να το ενισχύσουμε. Ξεκινήσαμε καταγραφές αρχαίων θεάτρων, μουσείων, παραδοσιακών καφενείων, χωριών, μοναστηριών, αρχαιολογικών χώρων, πινακοθηκών, μονοπατιών, πολιτιστικών διαδρομών», πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διατηρεί τις παραδοσιακές αγορές, καθώς τουρίστες από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία κατέχουν τις πρώτες θέσεις προσέλευσης τουριστών στα νησιά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται ένα «άνοιγμα» σε νέες αγορές όπως είναι η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Κίνα και η Λατινική Αμερική.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, PHILOXENIA, ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2014


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!