Εθνικός Κήπος: υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμισή του

Προγραμματική σύμβαση για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου υπέγραψαν ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Πολύζος.

«Η συμμετοχή στην υλοποίηση του έργου ήταν μονόδρομος», τόνισε ο νομάρχης Αθηνών, σημειώνοντας πως ο Εθνικός Κήπος «αποτελεί μια πύλη αλλαγής ποιότητας, γι’ αυτό απαιτούνται τόσο ιστορική τεκμηρίωση όσο και διερεύνηση, προκειμένου να προκύψουν ολοκληρωμένες προτάσεις». Οπως είπε, η προσπάθεια της νομαρχίας Αθηνών κινείται στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης, της τεχνικής συνάφειας με τον ευρύτερο χώρο (Βουλή των Ελλήνων, Ζάππειο, Προεδρική Φρουρά) της εξοικονόμησης ενέργειας και της λειτουργίας ως εκπαιδευτικού μουσειακού χώρου.

«Η νομαρχία Αθηνών μέσα από αυτές τις ολοκληρωμένες δράσεις προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας», τόνισε ο κ. Σγουρός.

                         Κακλαμάνης: «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι η προσπάθεια της νομαρχίας Αθηνών είναι μεγάλη προσφορά για την πόλη της Αθήνας. «Ο Εθνικός Κήπος θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση, όπως παράδειγμα είναι και η συνεργασία χωρίς εισαγωγικά της νομαρχίας, του δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου», τόνισε. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, «οι Αθηναίοι σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα θα μπορέσουν να διαβαίνουν στον Εθνικό Κήπο, καθώς οι πόρτες του θα μείνουν ανοιχτές», ενώ ζήτησε εκ των προτέρων συγγνώμη «διότι σταδιακά κάποια κομμάτια του Εθνικού Κήπου δε θα είναι προσπελάσιμα λόγω έργων που θα πραγματοποιούνται».

Αναφερόμενος, στο θέμα της αγοράς του πρώην Εφετείου από τη νομαρχία, τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων στηρίζει την προσπάθεια. Οπως είπε, «ο ιδιοκτήτης του κτιρίου οφείλει και έχει την ευθύνη της καθαριότητας του χώρου. Εμείς όμως έστω και παρανομώντας θα μπούμε να το καθαρίσουμε, χρεώνοντας τη δαπάνη στον ιδιοκτήτη. δεν μπορώ ούτε εγώ ως δήμαρχος της πόλης ούτε κανείς άλλος να βάζουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, επειδή κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Τέλος, ο αντιπρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Πολύζος ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας περιόδου για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου», λέγοντας ότι στόχος είναι «να αναβαθμίσουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εμπλουτίζοντάς το με πράσινο».

Ειδικότερα, το ΕΜΠ «θα προτείνει ο Εθνικός Κήπος να γίνει ένας κήπος, όπου οι Αθηναίοι θα μπορούν να διέρχονται μέσω αυτού και να τους οδηγεί στα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας δημιουργώντας έτσι μια όαση στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!