ΕΣΔΝΑ: Άλλη εικόνα εντός άλλη εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή που δέχεται το σύνολο σχεδόν των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΔΝΑ, τονίζοντας ότι «την πραγματικότητα αυτή, που δεν μπορεί να επιδεχθεί καμίας αμφισβήτησης, παρουσίασε εκ νέου σήμερα μέσω video ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για να γνωρίζουν και να ενημερωθούν οι πολίτες, τα συναρμόδια Υπουργεία, οι όμοροι Δήμοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας».

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό θα αποσταλεί και σχετική επιστολή με το video που λήφθηκε, στο οποίο μεταξύ άλλων φαίνεται η ιδιαίτερα υποβαθμισμένη κατάσταση στους εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής χώρους.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες συστηματικές εργασίες συντήρησης στον ΧΥΤΑ που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, εργασίες προώθησης, διάστρωσης, συμπίεσης και χωματοκάλυψης απορριμμάτων.

Ο πρόδρος του ΕΣΔΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός σημείωσε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ότι «τηρήσαμε τη δέσμευσή μας στο ακέραιο. Το αποτέλεσμα των εργασιών υπήρξε εξαιρετικό. Πλέον δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια. Όλοι θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα τη διαφύλαξη αυτής της άριστης εικόνας στο ΧΥΤΑ. Όποιος υπονομεύει αυτή τη λειτουργία θα μας βρει απέναντί του. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι αυτή την εικόνα, να δούμε πολύ σύντομα και στους χώρους γύρω και έξω από τον ΧΥΤΑ, γιατί δυστυχώς δεν υπήρξε ανάλογη ευαισθητοποίηση. Οι πολίτες και ο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να δει το σχετικό video και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Διαβάστε επίσης

ΕΔΣΝΑ: «Ανοίγει την Παρασκευή σε άριστη κατάσταση ο ΧΥΤΑ Φυλής»

ΕΔΣΝΑ: Για δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση οι δύο υπάλληλοι
Συνελήφθησαν για χρηματισμό δύο υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Επικοινωνιακά τα παιχνίδια» Σγουρού με τους επίορκους
Σγουρός: Τώρα θυμήθηκε τους επίορκους η ΠΟΕ-ΟΤΑ;
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης επίορκων στον ΕΔΣΝΑ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΣΔΝΑ


Αφήστε μια απάντηση