ερώτηση-για-τις-χρηματοδοτήσεις-της-986848
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 01.02.2022 | 14:51

Ερώτηση για τις χρηματοδοτήσεις της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» στην Π. Αττικής

Ερώτηση για τις χρηματοδοτήσεις της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» στην Περιφέρεια Αττικής με βάση το άρθρο 16 παρ. 1 του Κανονισμού κατέθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Αναλυτικά:

Με αφορμή το σκοταδιστικό, μισογύνικο και αντιεπιστημονικό υλικό που παρήχθη από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και εγκρίθηκε από το ΙΕΠ για τα Γυμνάσια της χώρας, αλλά τελικά ακυρώθηκε μετά την κατακραυγή, σας υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω Εταιρεία είναι επισήμως καταχωρημένη στους πίνακες Πιστοποιημένων φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα του Κεντρικού Τομέα (Πρωτοβάθμια), όπως αυτοί έχουν εγκριθεί (με αρνητική ψήφο της παράταξής μας).

Για το έτος 2018

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A812%CE%9F7%CE%9B7-%CE%9D%CE%91%CE%A8

Για το έτος 2019

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%98%CE%A6%CE%957%CE%9B7-2%CE%944

Για το έτος 2020

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/99%CE%A0%CE%9D7%CE%9B7-0%CE%9C%CE%A5

Με δεδομένο ότι, όπως προκύπτει από το σύνολο της δράσης της εν λόγω Εταιρείας, πίσω από τους ευφάνταστους τίτλους μόνο «έργο» τους είναι η προώθηση της αντιδραστικής ατζέντας απαγόρευσης των αμβλώσεων, ενοχοποίησης των γυναικών, ταύτισης της γυναίκας με το ρόλο της μητέρας και ομοφοβίας, η «μύηση» των νέων γονέων σε αποκρυφιστικές θεωρίες περί «βούλησης», η προώθηση αντιιατρικών θεωριών (όπως ότι όλες οι ασθένειες που εκδηλώνει ένας άνθρωπος στην ενήλικη ζωή του οφείλονται στην περίοδο της εγκυμοσύνης!), ταυτόχρονα με την προώθηση ψευδοεπιστημονικών αντιλήψεων και ανυπόληπτων προσώπων,

Αιτούμαστε να μας γνωρίσετε:

1. Αν χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και με ποια ποσά τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διαγραφούν από τη λίστα των ως άνω φορέων και να μην δύνανται να εισπράττουν χρηματοδότηση από τα κονδύλια κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας, καθώς αποδεδειγμένα δεν παράγουν κανένα κοινωνικό έργο, αλλά πίσω από τον τίτλο «Προγεννητική Αγωγή» προωθούν την ως άνω επικίδνυνη ατζέντα τους.

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δέσποινα Κουτσούμπα

Ηλίας Λοίζος

 Μερικά χαρακτηριστικά… αποσπάσματα από το “διδακτικό υλικό” που στάλθηκε στα σχολεία: