Έργα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Σκιάθου

Τον σχεδιασμό για την υλοποίηση εννέα νέων έργων προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ για το Δήμο Σκιάθου ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα σε ένα δυσμενές και ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους ξεκινά τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος, που έχει σαν στόχο την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αποτελούν μια ελπίδα για τις περιοχές αυτές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας.Πλέον είναι στο χέρι των νησιωτικών Δήμων να τρέξουν τις διαδικασίες για να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων και να έρθουν άμεσα τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης σημείωσε τα εξής: «Σαν Δήμος Σκιάθου επιδιώξαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα αυτό έργα αναγκαία για το νησί μας, έργα αναπτυξιακά και ωφέλιμα στους πολίτες. Τα έργα αυτά βλέπουμε να εντάσσονται επί θητείας Κώστα Αγοραστού και τον ευχαριστώ για αυτό. Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή όπου οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα έργα αυτά του ΕΣΠΑ αποτελούν την μοναδική αξιόπιστη λύση για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας. Πλέον το βάρος πέφτει στους Δήμους να ωριμάσουν τα έργα και να τα καταθέσουν εγκαίρως ώστε να προχωρήσει και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «α Σχέδια συντάχθηκαν και υποβλήθηκαν από τους αντίστοιχους Δήμους των νήσων, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας που εκδόθηκε σύμφωνα με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Θεσσαλίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία–Στερεά Ελλάδα–Ήπειρος 2007-2013», και ειδικότερα του Κωδικού Θεματικής Προτεραιότητας 61, οι οποίες αφορούν στην εφαρμογή δέσμης διακριτών δράσεων για ειδικές περιοχές όπως οι νησιωτικές. Η συγχρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στο προσεχές διάστημα, εκδίδεται η σχετική Πρόσκληση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αρχίσουν να υποβάλλονται διακριτά πλέον τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων από τους Δικαιούχους τους, για να αξιολογηθούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων πρόκειται να ενταχθούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013.

Αναλυτικά για τη Σκιάθο τα έργα αυτά είναι:

1)ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΥΡΑΝΙΤΣΗΣ 5 ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ 72.000,00


2)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ 30. 000,00


3)ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΑΝΕΜΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΑΝΕΜΟΥ) 425.000,00


4)ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΥΛΟΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΧΥΤΑ). 400.000,00


5)ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ. 300.000,00


6)ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 300. 000,00


7)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ 2.000.000,00


8)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ 918.000,00


9)ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 80. 000,00

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση