Επίθεση του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Ηπείρου κατά Πατούλη: «Δεν έχει ιδέα από επαρχία και Κέντρα Υγείας!» - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
19
Ιανουάριος
Back

Επίθεση του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Ηπείρου κατά Πατούλη: «Δεν έχει ιδέα από επαρχία και Κέντρα Υγείας!»

«Δεν έχει ιδέα από την καθημερινότητα της επαρχίας και από το πώς ζουν οι κάτοικοι των περιοχών και τι δυσκολίες υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας».

Με αυτήν τη σκληρή δήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Α. Καχριμάνης, επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με αφορμή την τροπολογία του υπ Υγείας που προβλέπει την ανάληψη του κόστους για έκτακτες δαπάνες των δομών υγείας από τις περιφέρειες και τους δήμους.

Ο κ. Καχριμάνης από την πρώτη στιγμή, που πέρασε η σχετική τροπολογία, είχε εκφράσει τη θετική διάθεση της περιφέρειας και της ΕΝΠΕ για την προοπτική αυτή και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε ότι είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας και σε άλλες δομές, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η στήριξη της αυτοδιοίκησης, κάτι που έτσι κι αλλιώς γίνεται. «Θεωρώ, ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η τροπολογία αυτή για να καλύπτονται έκτακτες ανάγκες μικρού κόστους, γιατί οι δομές αυτές δε μπορούν να λειτουργήσουν», ανέφερε και παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, για την αρνητική στάση απέναντι στο ίδιο ζήτημα.

Τι απάντησε ο Πατούλης

Με αφορμή δημοσίευμα της 25ης Φεβρουαρίου στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος Ηπείρου», στο οποίο γίνεται αναφορά σε δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι ο Γ. Πατούλης «δεν έχει ιδέα από την καθημερινότητα της επαρχίας και τι δυσκολίες υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας» η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης γνωρίζει πολύ καλά, τόσο από τις καθημερινές επαφές και συνομιλίες με τους Δημάρχους σε όλη την επικράτεια, όσο και λόγω της ιδιότητας του ως γιατρός , την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας. Ιδίως αυτές στην Περιφέρεια της Ελλάδος».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!