Επίθεση Τατούλη κατά Σαμαρά και βουλευτών της ΝΔ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, μετά την επίκαιρη επερώτηση 10 βουλευτών του κόμματος (πέντε από τους οποίους εκλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ τους και ο Αντώνης Σαμαράς), που κατέθεσαν την Τρίτη (28/3/2017) στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, για το άλυτο όπως το χαρακτηρίζουν πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Για «πολιτικά πρόσωπα, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό», και που «έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα», κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση των 10 βουλευτών.

Στην απάντησή του, ο Περιφερειάρχης κατηγορεί τους δέκα βουλευτές της «Ν.Δ.» (που σημειωτέων είναι το κόμμα που τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές, κατόπιν προσωπικής επιλογής μάλιστα του τότε Πρόεδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά), ότι «αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου».

Εκτός από τον Πέτρο Τατούλη, όμως και η παράταξή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «Νέα Πελοπόννησος», με ανακοίνωσή της επιτίθεται στους 10 βουλευτές της «Ν.Δ.»

Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου παραμένει απόλυτα σταθερή στη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ. Το έργο έχει χαρακτηριστεί, αφενός, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κατεξοχήν πράσινο και το πιο φθηνό έργο για τους πολίτες, αφετέρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Οι κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτησή τους αυτή προβαίνουν σε σοβαρή θεσμική εκτροπή, γιατί απ’ τη μια πλευρά δεν σέβονται το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της, απ’ την άλλη αγνοούν εντελώς τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι με πολύ ισχυρή πλειοψηφία έδωσαν την εντολή τους στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει το έργο της.

Σύσσωμα τα μέλη της παράταξης στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες. Αυτές ταλάνισαν και ακόμα ταλανίζουν τον τόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Στεκόμαστε επίσης πολιτικά απέναντι σε κάθε έκφραση λαϊκισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται.

Καλούμε τους συγκεκριμένους Βουλευτές και όλους τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφερειακή αρχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΔ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!