Επίθεση εργαζομένων σε Τζιτζικώστα: Ζητούν απόσυρση των νέων οργανογραμμάτων (επιστολή) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
22
Ιανουάριος
Back

Επίθεση εργαζομένων σε Τζιτζικώστα: Ζητούν απόσυρση των νέων οργανογραμμάτων (επιστολή)

Να μην εγκριθεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 6-6-2016, ζητά με ανακοίνωση αλλά και ΕΠΙΣΤΟΛΗ που έστειλε το στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την οργάνωση της παρέμβασης για την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ. που αφορά την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ, η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την λειτουργία του οργανισμού: 1) θα οδηγήσει σε ένα «μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος», με Διευθύνσεις στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα. 2) θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και το χαράτσωμα των πολιτών, προωθώντας την εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων. 3) Θα καταργήσει Διευθύνσεις και Τμήματα, «αποδυναμώνοντας» τις Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιώντας την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων. 4) Θα προωθήσει τη λογική του «μάνατζερ» για τα στελέχη Διοίκησης των υπηρεσιών και δε θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Εκτός από την ακύρωση του νέου οργανισμού υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εργαζόμενοι ζητούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να λειτουργούν με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, υπηρετώντας το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζομένους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!