Επιστολή Ψωμιάδη σε Στουρνάρα για ΧΑΝΘ

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα της επιβολής ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας και στα μη κερδοσκοπικά σωματεία με κοινωφελείς πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, όπως η ΧΑΝΘ.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης επισημαίνει το «άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας» το οποίο θα αντιμετωπίσουν εξαιτίας του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου τα μη κερδοσκοπικά σωματεία, όπως η ΧΑΝΘ, που «καταδικάζονται σε οικονομική εξόντωση και μαρασμό, αφού δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για να εκπληρώσουν τις νέες, άδικες, κατά την άποψή μας, φορολογικές τους υποχρεώσεις». «Είναι αδιανόητο για ένα κοινωφελές σωματείο όπως η ΧΑΝΘ, που μετρά 90 χρόνια προσφοράς και δράσης στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, να φορολογείται αδίκως για έσοδα ακινήτων που ουδέποτε εισπράττει, τη στιγμή μάλιστα που τα έσοδά του είναι ελλειμματικά», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Ο κ. Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει τα δέοντα, «ώστε να εξαιρεθούν από τον επικείμενο φορολογικό νόμο τα μη κερδοσκοπικά, κοινωφελή και αθλητικά σωματεία». «Διαφορετικά, η επιβολή ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αδιακρίτως σε όλα τα νομικά πρόσωπα θα γίνει η ταφόπλακα της ίδιας τους της ύπαρξης, καταστρέφοντας το πλούσιο κοινωνικό τους έργο προς τους πολίτες», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!