Επιστολή ΕΝΑΕ για τους δικαιούχους εκλογικής αποζημίωσης

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και στον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Λέγκα απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, με θέμα «δικαιούχοι ειδικής αποζημίωσης συνεργείων εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009».

Η ΕΝΑΕ ζητά να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης, οι παραληφθέντες ειδικοί σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες των νομαρχών, καθώς και τρεις υπάλληλοι που στελεχώνουν τα γραφεία των νομαρχών και με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, να συμπεριληφθούν οι γενικοί γραμματείς όσο και οι γενικούς διευθυντές των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια του με Α.Π. 710/17-6-2009 εγγράφου μας (σχετ. γ’) με το οποίο σας ζητούσαμε να τροποποιήσετε την υπ’ αριθμ. 35542/5.6.2009 (ΦΕΚ Β’ 1096/5.6.2009) κοινή απόφασή σας, συμπληρώνοντας αυτήν με τους δικαιούχους του ειδικού εκλογικού επιδόματος, Ειδικούς Συμβούλους και Ειδικούς Συνεργάτες των Νομαρχών καθώς και τους τρεις (3) υπαλλήλους που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών, σας κάνουμε γνωστές και τις ακόλουθες απόψεις και προτάσεις μας:

Πέραν των ανωτέρω προσώπων που στελέχωσαν, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 22303/10.4.2009 απόφασης του πρώτου από εσάς, για το χρονικό διάστημα από 04.05.2009 έως 19.06.2009, τα ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009, προσέφεραν την εργασία τους γ ια την αντιμετώπιση των ιδίων ως άνω αναγκών και σε αυτές τις εκλογές, όπως προσφέρουν και σε κάθε εκλογική διαδικασία (βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές, εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση), τόσο οι Γενικοί Γραμματείς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όσο και οι Γενικοί διευθυντές αυτών.

δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών τα παραπάνω στελέχη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων περιλαμβάνονται ρητά μεταξύ των δικαιούχων που στελεχώνουν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία και λαμβάνουν την αναλογούσα αποζημίωση.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι με τη υπ’ αριθμ. 46670/2007 (ΦΕΚ Β’/1676/23.08.2007) απόφασή σας με την οποία καθορίσατε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τους συμμετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία στις ?τελευταίες- βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 διελάβατε τόσο τους Γενικούς Γραμματείς όσο και τους Γενικούς διευθυντές των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Όλοι οι παραπάνω είναι ο διοικητικός και υπηρεσιακός πυρήνας που εργάστηκε, συντόνισε και επέβλεψε τη συνολική λειτουργία των Ν.Α. και του εκλογικού μηχανισμού για την επιτυχή τέλεση των εκλογικών διαδικασιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, εμμένοντας στην πρότασή μας να συμπεριληφθούν ρητά στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009, οι παραληφθέντες Ειδικοί Σύμβουλοι και Ειδικοί Συνεργάτες των νομαρχών καθώς και τρεις υπάλληλοι που στελεχώνουν τα γραφεία των νομαρχών, παρακαλούμε, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, να συμπεριλάβετε ακόμη τόσο τους Γενικούς Γραμματείς όσο και τους Γενικούς διευθυντές των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!