Επιστολή Δούρου σε Κονιόρδου: «Αφήστε μας να κάνουμε τα αντιπλημμυρικά»

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2018 - 20:22
  • Comments Off

Κίνδυνο να μπουν οριστικά στον «πάγο» αντιμετωπίζουν έξι σημαντικά έργα επείγοντος χαρακτήρα που έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων που έχουν προκύψει από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Τα παραπάνω περιγράφοντας σε επιστολή που απέστειλε-σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News- στις 24 Ιανουαρίου του 2018 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευής υποδομών αποχέτευσης και αγωγών ομβρίων υδάτων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Real News, κάποια από αυτά τα έργα έχουν σταματήσει να εκτελούνται εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δημοσίου, λόγω των αποζημιώσεων που ζητούν οι ανάδοχες εταιρείες, αλλά και του κινδύνου απώλειας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικά προγράμματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!