Επιστολή Αρκουδάρη προς δΕΗ, ΕΛΠΕ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Επιστολή Αρκουδάρη προς δΕΗ, ΕΛΠΕ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Να μην επιμείνουν σε επενδύσεις και σχέδια που τους φέρνουν σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες καλεί με επιστολή του τους Προέδρους και διευθύνοντες Συμβούλους της δΕΗ, των ΕΛΠΕ και της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, ο Νομάρχης δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης.

Στην επιστολή του αυτή αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη κατά τη διάρκεια της οποίας του μετάφερε την εκπεφρασμένη αντίθεση των κατοίκων της δυτικής Αττικής, ζητώντας του να σταματήσουν τα σχέδια:

– Της δΕΗ και της ΧAΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ να προχωρήσουν στην από κοινού κατασκευή και λειτουργία Μονάδων Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 880 MW.

– Των ΕΛ.ΠΕ για επέκταση των εγκαταστάσεών τους

– Των ΕΛ.ΠΕ για δημιουργία Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής με χρήση Φυσικού Αερίου, ισχύος 390 MW στα Μέγαρα.

Παράλληλα ο κ. Αρκουδάρης τονίζει ότι κατά την συνάντηση παρέδωσε ολοκληρωμένο Υπόμνημα στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και ότι ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση το επόμενο διάστημα από κοινού με δημάρχους της περιοχής.
Προσθέτει δε ότι στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση και με τους επικεφαλής των συγκεκριμένων Εταιρειών ώστε να έχουν έναν ολοκληρωμένο διάλογο. Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι η Νομαρχία δεν είναι γενικά ενάντια σε επενδύσεις αλλά αντιτίθεται σε κάθε σχέδιο που συμβάλει σε επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή. Κλείνοντας την επιστολή του υπογραμμίζει δε με έμφαση, ότι «κανένα σχέδιο δεν μπορεί να έχει επιτυχία, αν δεν έχουν διασφαλιστεί στοιχειώδεις προϋποθέσεις συναίνεσης με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους κατοίκους της περιοχής και τους φορείς που τους εκπροσωπούν».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!