Επιστολές περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε Μιχελάκη, Βρούτση και αερολιμενάρχη Ρόδου

Επιστολές έστειλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης προς τον υπουργό  Εσωτερικών, τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και στην Αερολιμενάρχη Ρόδου.

Ο κ. Μαχαιρίδης στην επιστολή του στον κ. Γιάννη Μιχελάκη, αναφέρεται στις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από την πρόσφατη θεομηνία, και ζητάει την παρέμβασή του «προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των υποχρεώσεων τους  στις Τράπεζες, στον ΟΑΕ, στην Εφορεία και στο ΙΚΑ«. Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης «η αναστολή για εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 2 ετών) θα είναι μια ανακούφιση για τους πληγέντες επιχειρηματίες».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του στον κ. Γιάννη Βρούτση, ο περιφερειάρχης αναφέρει: «Παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και μετά τις δηλώσεις ένδειας των πλημμυροπαθών όπως διαθέσετε το ποσό των 210.000 € στο Δήμο Ροδίων για τα δημοτικά διαμερίσματα Ιαλυσού, Παστίδας, Κρεμαστής, Καλυθιών και Αφάντου και το ποσό των 50.000 € στο Δήμο Καλύμνου για το δημοτικό διαμέρισμα Ψερίμου, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων.»

Τέλος, στην αερολιμενάρχη Ρόδου κ. Ξανθή Κριτσινέλια, ο κ. Μαχαιρίδης επισημαίνει την ανάγκη για «συνδρομή της ΥΠΑ με  το πυροσβεστικό όχημα (βυτιοφόρο 30 τόνων)» προκειμένου να αποκατασταθεί «η ζωή στην πόλη και κυρίως την απομάκρυνσης  από τα σπίτια της λάσπης  και των φερτών  υλικών». Ο κ. Μαχαιρίδης υπογραμμίζει ότι «η Περιφέρεια αναλαμβάνει την δέσμευση της όποιας βλάβης υποστεί το όχημα και ότι άλλο προκύψει».

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΡΟΔΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!