Επίσκεψη του Ουκρανού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί  στο γραφείο του ο  Πρέσβης της Ουκρανίας  στην Ελλάδα, κ. Βλαδίμηρος Σκουρώφ συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη  του Δνείπερου, κ. Ουντότ, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Παραρτήματος Κέρκυρας, κ. Λάσκαρι. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπερειφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, κ. Χρήστος -Ηρακλής Σκούρτης.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Ιόνια Βουλή έκθεση Παραδοσιακής Ζωγραφικής Ουκρανικής Τεχνοτροπίας η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως «αυλή παγκόσμιας κληρονομιάς» τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρου, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την σημερινή επίσκεψη της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας στο γραφείο του και ανέφερε ότι οι πολιτισμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Κέρκυρα ενισχύουν τις σχέσεις των δύο λαών και βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών  των δύο Περιφερειών.

Ακολούθησε συζήτηση και αμοιβαία ενημέρωση για θέματα που έχουν σχέση για την οικονομία των δύο Περιφερειών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων,  όπως το  λάδι, που δεν παράγει η Ουκρανία. Η συνεργασία των δύο Περιφερειών θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


Αφήστε μια απάντηση