Ενθουσιασμένοι με την κρητική κουζίνα Βέλγοι δημοσιογράφοι

Ενθουσιασμένοι με την ποιότητα και τη διατροφικά αξία της κρητικής κουζίνας δηλώνουν δέκα Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, και εργάζονται σε ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως η La Libre Belgique, η Sudpresse, η La Dernieve Heure, η Vers l’ Avenir.

Κατά την επίσκεψή τους στην Κρήτη οι δημοσιογράφοι βίωσαν γαστρονομικές εμπειρίες, γνώρισαν την Κρητική διατροφή και ιδιαιτέρα το ελαιόλαδο, καθώς και τα προϊόντα που παράγονται στο νησί.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της Κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο. Επίσης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της Κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά.

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Οικιακής – Καθημερινής κρητικής κουζίνας

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΒΕΛΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Αφήστε μια απάντηση