Ένταξη στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου έργων για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας

Τα  κάτωθι έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου

-Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Γυναικών     Θυμάτων Βίας στη Χίο, με προϋπολογισμό ένταξης 256.000 ευρώ και τελικό δικαιούχο το Δήμο Χίου.

-Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας για την καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών στη Λέσβο, με προϋπολογισμό ένταξης 579.000 ευρώ και τελικό δικαιούχο το Δήμο Λέσβου.

Τα έργα αυτά αποτελούν συνεχιζόμενες δομές  που εξυπηρετούν  συγκεκριμένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και προώθησης των ίσων ευκαιριών.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «η ένταξη των δομών αυτών στο νέο ΠΕΠ εξασφαλίζει τη συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελούν και δίνει τις χρηματοδοτικές προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας τους για μία κόμη τριετία, συνεισφέροντας στη συμβουλευτική υποστήριξη των ευπαθών αυτών ομάδων και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση, παρέχοντας δυνατότητες ένταξης στην αγορά εργασίας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ, ΠΕΠ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!