Ένταση και διακοπή στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε οριστική διακοπή. Αιτία, το γεγονός ότι τόσο ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανέστης Πισχινάς αρνήθηκαν πεισματικά να δώσουν το λόγο στο γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Παλαμιώτη να υποβάλει δύο ερωτήσεις σε νομικό σύμβουλο, που πραγματοποιούσε εισήγηση για το θέμα των Αναπτυξιακών Εταιριών της περιφέρειας, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον Κανονισμό.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του ίδιου του δημοσιογράφου που διευκρίνισε ότι το μόνο που θέλει είναι να διευκολύνει τη συζήτηση αλλά και πολλών πολιτών που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Αποτέλεσμα, αρχικά ο πρόεδρος να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση και μετά από ένα ημίωρο, καθώς το σκηνικό επαναλήφθηκε, κατόπιν παρότρυνσης του περιφερειάρχη, να ανακοινώσει την οριστική διακοπή της. «Ντρέπομαι γι’ αυτό που συμβαίνει», ήταν το σχόλιο του κ. Περγαντά.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΙΑΚΟΠΗ, ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση