ΕΝΠΕ: «Όχι» απολύσεις αλλά κατάργηση διορισμένων περιφερειαρχών

Την έντονη διαμαρτυρία της καθώς και την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΕΝΠΕ στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων (ΔΕ ΙΔΑΧ) που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ζητώντας από την κυβέρνηση -εάν θέλει να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων- να καταργήσει τους διορισμένους περιφερειάρχες, δηλαδή τους γενικούς γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θεωρεί ότι «οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στις περιφέρειες, όπου όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα παρατηρούνται  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες  για την καθημερινότητα του πολίτη». Θέση της ΕΝΠΕ «είναι ότι αν η Κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πραγματικά δημοσιονομικά οφέλη χωρίς απολύσεις, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων και όχι να αποψιλώνει τις περιφέρειες από το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο καλύπτει πραγματικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Η ΕΝΠΕ υπενθυμίζει ότι οι περιφέρειες από την  έναρξη της λειτουργίας τους το 2011 έχουν προσφέρει από μόνες τους στην  τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%. Επιπλέον, όπως σημειώνει, έχουν ήδη επωμισθεί το βάρος της μείωσης των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Κ.Α.Π.) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.

«Το κεντρικό κράτος με τις καθυστερήσεις, την αναβλητικότητα και την αναποτελεσματικότητα του, αντί να επιβάλλει διαρθρωτικές αλλαγές και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, εξοικονομώντας πολύ περισσότερα δημοσιονομικά οφέλη, επιλέγει την αποψίλωση των υπηρεσιών από αναγκαίο προσωπικό, την απαξίωση των περιφερειών και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΝΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης:
ΕΝΠΕ: «Αντιδημοκρατική εκτροπή» η επιχείρηση κατάργησης των περιφερειών

Περιφερειάρχες: Ο Σαμαράς μάς θέλει διορισμένους
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!