Ενημερωτική συνάντηση για τους δήμους της Δυτικής Κρήτης

Ενημερωτική συνάντηση για τους Δήμους της Δυτικής Κρήτης οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για τα θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων.

Την πρόσκληση απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής προς τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης, για θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων (μικρής κλίμακας) διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Στα πλαίσια επικείμενης ανακοίνωσης της ΕΥΔ ΠΕΠ Κρήτης για πρόσκληση του Ταμείου Συνοχής, που αφορά σε δράσεις διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια αποφάσισε την γενικότερη ενημέρωση των δικαιούχων και για άλλες προσκλήσεις του ΠΕΠ Κρήτης, που ετοιμάζονται ή διαμορφώνονται και αφορούν στη χρηματοδότηση σχετικών έργων, ώστε να προβούν έγκαιρα στην κατάλληλη προετοιμασία.

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χανίων, ώρα 10.30 π.μ.

Αναλυτικότερα η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

  1. Παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής για θέματα διαχείρισης αποβλήτων, (η οποία πρόκειται να έχει εκδοθεί μέχρι τη συνάντηση).
  2. Ενημέρωση των υπόλοιπων φορέων για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες (ΟΧΕ & Οριζόντια δράση).
  3. Συζήτηση για τις προτεραιότητες και τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν να υποβληθούν στο ΠΕΠ προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων (ΟΧΕ & Οριζόντια).
  4. Συζήτηση με τον Δήμο Χανίων για την ετοιμότητά του προκειμένου να υλοποιήσει τα  έργα που εμπίπτουν στο  περιεχόμενο της  εξειδίκευσης του ΒΑΑ ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.

Στη συνέχεια θα προγραμματιστεί αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους στο Ηράκλειο και Λασίθι.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!