ΕΝΑΕ: σε προτεραιότητα μεταφορά μαθητών και μετακινήσεις υπαλλήλων - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

ΕΝΑΕ: σε προτεραιότητα μεταφορά μαθητών και μετακινήσεις υπαλλήλων

Επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ζητώντας την προσεκτική διαχείριση του θέματος της μεταφοράς μαθητών, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στις νομαρχίες, ωστόσο με τον «Καλλικράτη» η μεταφορά των μαθητών θα διασπαστεί μεταξύ δήμων και αιρετών περιφερειών.

«Το πρόβλημα του κόστους μεταφοράς των μαθητών ανάγεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο – εάν είχαμε έως σήμερα εισακουστεί το ζήτημα θα όδευε προς επίλυση. Επισημαίνουμε ότι εν όψει «Καλλικράτη» η σχετική αρμοδιότητα πρέπει να τύχει πρόσθετης και μελετημένης νομοθετικής υποστήριξης. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για την επίλυση του προβλήματος και ζητάμε την εξόφληση των σχετικών χρεών» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Εν τω μεταξύ ο κ. Δράκος, με δεύτερο κείμενό του προς τον Γ. Ραγκούση, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τον κ. Σαχινίδη, επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, μετά τον περιορισμό τους από το νέο νόμο.

«Οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν επιφέρει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες των νομαρχιών, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Το ζήτημα, για κάποιες τουλάχιστον κατηγορίες υπαλλήλων, όπως οι γεωτεχνικοί, πρέπει να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!