Ένα βήμα πίσω και από Σγουρό για αντιμισθίες

«Η κυβέρνηση, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, όχι μόνο απαξιώνει αλλά επιχειρεί με συγκεκριμένη μέθοδο να καταργήσει στην πράξη το θεσμό των περιφερειών».

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σχολιάζοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και τις ρυθμίσεις για την Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, μετά το σάλο που προκλήθηκε για τα αντίμετρα που πρότεινε η Ένωση από κοινού με την ΚΕΔΕ για να μη μειωθούν οι αντιμισθίες των αιρετών, αποφεύγει να αναφερθεί άμεσα στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η αποδόμηση των περιφερειακών συμβουλίων μέσω της κατάργησης των ελάχιστων εξόδων παράστασης των συμβούλων, η χωρίς σχέδιο αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό και η επιλεκτική κατάργηση μόνο για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού των συμβούλων των αιρετών και των δημοσιογράφων δεν μπορεί να είναι μέρος μιας οικονομικής πολιτικής».

«Αυτό που ζητάμε», υπογραμμίζει, «είναι το αυτονόητο, δηλαδή την εσωτερική διαχείριση του όποιου προϋπολογισμού μας αναλογεί, σύμφωνα με την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ που είναι κατοχυρωμένη από το ελληνικό Σύνταγμα».

«Εκπέμψαμε πολλές φορές SOS, για να μην καταρρεύσει ο κοινωνικός ιστός. Η διασφάλιση του θεσμικού ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι συντεχνιακό αίτημα. Είναι ασπίδα στο μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης και ομπρέλα προστασίας για τους πολίτες. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι μέσα από την απόλυτη καταστροφή θα αναγεννηθούν οι πολιτικές και κομματικές τους φιλοδοξίες, χρειάζονται εντατικά μαθήματα Ιστορίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γ. Σγουρός.

 

Διαβάστε επίσης:
ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Περιφερειάρχες: Ο Σαμαράς μάς θέλει διορισμένους

ΑΙΡΕΤΟΙ: ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ!
Δήμαρχος Βόλου: Άστοχη, ακατανόητη αντιπρόταση ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ για αντιμισθίες
Ψωμιάδης: Προτείνει παραίτηση αιρετών ως αντίδραση στο «μνημόνιο 3»
Φίλιος: Δεν υπογράφω απόλυση εργαζομένου, θα παραδώσω τα «κλειδιά»
Μεσοπρόθεσμο: «Τσεκούρι» στις αντιμισθίες αιρετών
ΥΠΕΣ-Μεσοπρόθεσμο: Μείωση ειδικών συμβούλων σε ΟΤΑ, απόλυση χωρίς αποζημίωση
«Κόκκινοι» δήμοι: Ο… λογαριασμός στους δημότες
Μεσοπρόθεσμο: Καθολική εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ, Επιχειρήσεις ΟΤΑ
Δήμοι: «Επανήλθε» η ρύθμιση για τα δάνεια μέσω Μεσοπρόθεσμου
Δ. Ελλάδα: «Καταψηφίζει» τα εργασιακά ο Κατσιφάρας

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!