Ελεγχόμενη η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back

Ελεγχόμενη η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Τα δύο μέτωπα σε Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας είναι σε ύφεση, αν και πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο.

Στη Νεάπολη λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί και των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις μικροεστιών, που αντιμετωπίζονται άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν της δυνάμεις τους και σιγά – σιγά η περιοχή βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς αντικαθιστώντας στύλους που έχουν καεί και σταδιακά λύνονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ και άλλες υπηρεσίες επιδιορθώνουν ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα επικοινωνιών και στην υδροδότηση κάποιων χωριών.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα δήλωσε στο ΑΠΕ ότι συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς και το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα, φυσικό περιβάλλον, κατοικίες, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για την ανακούφιση των πληγέντων.

Επιπλέον, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Ο κ. Αποστόλου θα προεδρεύσει σύσκεψης στο δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Βοιών στη Νεάπολη, με τη συμμετοχή της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής για την λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, με πρώτους τους κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη χορήγησης ζωοτροφών, γιατί έχει καεί το σύνολο των βοσκοτόπων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!