Έλεγχο στα οικονομικά της νομαρχίας ζητά ο Γ. Σγουρός

Τον έλεγχο των οικονομικών της νομαρχίας Αθηνών για την περίοδο 2000-2008 από το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, από τους υπουργούς Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, και Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου.

Το αίτημα υποβάλλεται εκ νέου, αφού είχε υποβληθεί από το 2008, μετά την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου 2008.

Εκκρεμεί ωστόσο, η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον κατ’ εξαίρεση επιτόπιο έλεγχο όλων των ετών, 2000-2008, με την καταβολή της ανάλογης αποζημίωσης των ελεγκτών από τη Νομαρχία Αθηνών.

Ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω αυτό το θέμα, διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατό να ζητάμε να γίνει έλεγχος, να έχουμε συμφωνήσει με το Ελεγκτικό Συνέδριο, να έχει υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών την Κοινή Υπουργική Απόφαση και να μην την υπογράφει ο Υπουργός Οικονομίας. δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γραφειοκρατία του Υπουργείου Οικονομίας, δεν έχει ενημερώσει τον υπουργό».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!