Έκθεση – κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη για τον Κηφισό

Στην άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για το οδικό έργο του Κηφισού, προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νέου Φαλήρου, του Ρέντη και του Μοσχάτου, καλεί το ΥΠΕΧΩδΕ η νομαρχία Πειραιά, μετά την έκθεση – κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη που συντάχθηκε με αφορμή έγγραφη αναφορά των κατοίκων της περιοχής.

Η έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, που κάνει λόγο για σοβαρές περιβαλλοντικές οχλήσεις από την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από το ΥΠΕΧΩδΕ, δικαιώνει απόλυτα τις ενέργειες της νομαρχίας Πειραιά, η οποία πριν από έναν περίπου χρόνο είχε επιβάλλει το ανώτατο δυνατό σύμφωνα με τη νομοθεσία πρόστιμο στο υπουργείο ύψους 60.000 ευρώ και είχε καταθέσει αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα (είναι στο στάδιο της προανάκρισης) για την μη τήρηση του 22ου περιβαλλοντικού όρου που αφορά στην τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η μη υλοποίηση μέχρι σήμερα των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων αποτελεί τεκμήριο παραβίασής τους και αποδεικνύει την παράλειψη προστασίας του περιβάλλοντος με συνέπεια τη σοβαρή ηχορύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του οδικού έργου υπεράνω του Κηφισού ποταμού στις περιοχές Ρέντη, Μοσχάτου και Νέου Φαλήρου».

Ο Συνήγορος του Πολίτη καλεί το ΥΠΕΧΩδΕ να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κρατώντας ενήμερη την ανεξάρτητη αρχή.

Παράλληλα, η νομαρχία Πειραιά ζητά από το ΥΠΕΧΩδΕ να προχωρήσει σε μια ευρεία διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου να επικαιροποιηθούν, αφού σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη έχουν λήξει από τις 31-12-2006 και η ανανέωση – παράταση ισχύος τους από το Υπουργείο δεν είναι σύμφωνη με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

«Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη επιβεβαιώνει την ορθότητα των ενεργειών μας και δίνει την καλύτερη απάντηση στο υπουργείο που έσπευσε, όταν του επιβάλαμε πρόστιμο, μυωπικά να μας κατηγορήσει για μικροκομματικές συμπεριφορές», τόνισε ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!