Εκσυγχρονίζεται ο παραλιακός άξονας της Λάρισας

Πιο εύκολη γίνεται η πρόσβαση στα παράλια της Λάρισας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της νομαρχίας να εκσυγχρονίσει μέσω του ΕΣΠΑ τον παραλιακό άξονα του νομού, με πρώτο έργο την παράκαμψη Ομολίου. Ήδη, η νομαρχία προώθησε για έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το σχετικό φάκελο με τις μελέτες και περιμένει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του παραλιακού οδικού άξονα που είναι ήδη ένας από τους πλέον σημαντικούς δρόμους του νομού και παράλληλα για το πρώτο βήμα, ώστε να προχωρήσει η παραλιακή σύνδεση του νομού με τα παράλια της Πιερίας.

«Η παράκαμψη του Ομολίου θα προχωρήσει άμεσα, και θα ακολουθήσει αυτή στην περιοχή Βελίκας – Σωτηρίτσας. Έτσι, μαζί με τις παρακάμψεις Στομίου και αυτή του Κόκκινου Νερού που μόλις ολοκληρώθηκε, η κίνηση στον παραλιακό άξονα θα είναι άνετη, ασφαλής, απρόσκοπτη», τόνισε ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, μετά την επίσκεψή του στο Ομόλιο.

Η παράκαμψη Ομολίου θα ξεκινά από τον κόμβο Α-εισόδου και περνώντας αριστερά και κάτω από το Ομόλιο θα καταλήγει στον κόμβο Β-εισόδου επί της υφιστάμενης οδού Λάρισας-Ομολίου-Στομίου, ενώ θα έχει μήκος 2.600 μέτρα και το τελικό πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 10 μέτρα. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί γέφυρα πλάτους 25 μέτρων στο σημείο του ρέματος και θα πραγματοποιηθούν εργασίες διευθέτησής του.

Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή 6 κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών οχετών, στραγγιστηρίων κατά μήκος και κατά πλάτος της οδού, επενδεδυμένης τάφρου καθώς και τοίχων αντιστήριξης όπου κρίνεται επιβεβλημένο.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση