Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Έκκληση Τζιτζικώστα για τις αργίες

Έκκληση στην κυβέρνηση να επαναφέρει σε ισχύ τα άρθρα του νόμου με τον οποίο δινόταν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να ορίζει έως πέντε ημέρες το χρόνο ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες απευθύνει, με γραπτή του δήλωση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με το Νόμο 3996/2011 που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, καταργούνται τα άρθρα6-17 του Νόμου 2639/1998, στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, το οποίο έδινε τη δυνατότητα και την εξουσιοδότηση στο νομάρχη (περιφερειάρχη) να ορίζει έως πέντε ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες.

“Ως εκ τούτου, έχει αφαιρεθεί πλέον από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων” αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας και προσθέτει: “με το νέο νόμο δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιοδοσία και δεν μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ορίσει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως αργία, όπως πράτταμε όλα ανεξαιρέτως τα προηγούμενα χρόνια.Δυστυχώς, ένας νόμος έρχεται να καταργήσει στην πράξη την αυτοτέλεια και την αυτονομία του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!