Εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στην Ορεστιάδα, ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηυθηνε ο αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής μέριμνας κ. Χουσεΐν Ερτζαν

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013, με τίτλο “Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE”.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τις πρακτικές που ακολουθούνται στην ασφαλή αιμοδοσία, καθώς και στις διαδικασίες αιμοδοσίας εντός της κινητής μονάδας αιμοληψίας από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετα την έγκυρη ενημέρωση τους, ζωγράφισαν θέματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ», ενώ στους μικρούς μαθητές μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα του RHO-DONATE.

Αντίστοιχη εκδήλωση είχε λάβει χώρα και στο Σουφλί τη παρασκευή 19-04-2013.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση