«Εισβολή» Μητσοτάκη, μέσω Στεφανή, στην περιφέρεια του «ανθρώπου
Τρίτη
6
Δεκέμβριος
Back

«Εισβολή» Μητσοτάκη, μέσω Στεφανή, στην περιφέρεια του «ανθρώπου του Σαμαρά»

«Εισβολή» Μητσοτάκη, μέσω Στεφανή, στην περιφέρεια του «ανθρώπου του Σαμαρά»

Ο ανασχηματισμός-φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δημιούργησε μόνο ένα ακανθώδες  τοπίο για την κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι θα έχει παρενέργειες και σε άλλα επίπεδα και ειδικά σε αυτό που αφορά τους συσχετισμούς σε περιφερειακό επίπεδο.

Η έξοδος του Αλκιβιάδη Στεφανή από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες αντισταθμίστηκε με ένα αξιοπρόσεχτο «φύλλο πορείας» για να επιστρατεύσουμε και στρατιωτική ορολογία.

Το «φύλλο πορείας» του κ. Στεφανή έχει προορισμό το βορρά και συγκεκριμένα την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και ο κ. Στεφανής θα διεκδικήσει να κατακτήσει εδάφη του Α. Σαμαρά τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός κατέχει μέσω ενός δικού του ανθρώπου του Κώστα Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης έχει εκλεγεί ως «αντάρτης», δεν ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ.

Παράλληλα οι σχέσεις του με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό παραμένουν παγωμένες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει μετριαστεί ο θυμός από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο ο κ. Μουτζούρης ακουγόταν  να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση.

Ο Στεφανής λοιπόν θα είναι ο πολιορκητικός κρίκος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια να αλώσει το κάστρο του κ. Μουτζούρη.

Θα τα καταφέρει;

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Στεφανής θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη καθώς ξέρει την περιοχή. Κατάγεται από εκεί και έχει επισκεφθεί πολλές φορές τα νησιά.

Υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο.

Ο κ. Στεφανής, συντηρητικών απόψεων, μπορεί να υπηρετήσει τη σκληρή γραμμή που θέλει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό χωρίς όμως να την εκθέτει με ακραίες απόψεις όπως αυτές που, όπως λένε, εκφράζει ο κ. Μουτζούρης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!