Εγκρίθηκε η εισαγωγή 8.298 μαθητών σχολές μαθητείας του ΟΑΕδ

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 8298 μαθητών-τριων στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕδ για το σχολ. έτος 2009-10.

δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν :

– οι κάτοχοι απολυτηρίου Γεν. ή Εν. Λυκείου
– οι προαχθέντες στην Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ
– οι προαχθέντες στην Β΄ τάξη του Α΄ Κύκλου των ΤΕΕ
– οι κάτοχοι πτυχίου Α’ ή Β’ Κύκλου ΤΕΕ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
– οι προαχθέντες στην Β΄ και Γ΄ τάξη των Εσπ. ΓΕΛ , ΤΕΛ, Εν. Λυκείων ή ΕΠΑΛ
– οι απορριφθέντες στην Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ ή στην Α΄ τάξη των ΕΠΑΣ
– οι κάτοχοι πτυχίου των ΕΠΑΣ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
και έχουν γεννηθεί τα έτη 1986-1993.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση από 22-6-09 έως 31-8-09. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις γραμματείες των ΕΠΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και κατά τις ημέρες εφημερίας των εκπ/κών σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί σε κάθε ΕΠΑΣ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στις παραπάνω σχολές είναι:

– τίτλος σπουδών ή άλλος σχολικός τίτλος όπου αναγράφεται οπωσδήποτε ο βαθμός προαγωγής ή απόλυσης, διαφορετικά, οι τίτλοι θα μηδενίζονται κατά τη διαδικασία μοριοδότησης.

– πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας

– επίσημα έγγραφα ( προαιρετικά) που να αναφέρονται στην οικογενειακή, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση του υποψηφίου.

– όσοι υποψήφιοι κατέχουν Τίτλο Αλλοδαπής θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ισοτιμίας από τα Γραφεία δ.Ε. του ΥΠΕΠΘ και επίσημη μετάφραση του Τίτλου σπουδών τους.

– οι αλλοδαποί υποψήφιοι άνω των 14 ετών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίσουν άδεια παραμονής.

– οι ομογενείς θα γίνονται δεκτοί εφόσον προσκομίσουν «Ειδικό δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Αλλοδαπού».

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού του τίτλου σπουδών, καθώς και των κοινωνικών –οικονομικών κριτηρίων.

Η αξιολόγηση των υποβληθέντων δικαιολογητικών , η μοριοδότησή τους και η έκδοση των αποτελεσμάτων γίνεται από 3/μελής επιτροπή της ΕΠΑΣ. Η μοριοδότηση συνάγεται από το βαθμό του τίτλου σπουδών και τα κοινωνικά κριτήρια( πολύτεκνοι, οικογενειακό εισόδημα κάτω των 8.750 €, οικογενειακή κατάσταση). Η δημοσιοποίηση των πινάκων των εισαγομένων και των επιλαχόντων με την αναγραφή των μορίων τους θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2009.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων οι εγγραφές των υποψηφίων πραγματοποιούνται εντός 5 εργάσιμων ημερών και εκδίδεται Ατομικό δελτίο σε αυτούς. Με την λήξη των εγγραφών και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις όλοι οι επιλαχόντες έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εντός 3 ημερών.

Ενστάσεις υποβάλλονται μετά τη έκδοση αποτελεσμάτων εντός 7 ημερολογιακών ημερών και εξετάζονται από 3/μελής επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε ΕΠΑΣ.

Προσοχή: οι μαθητές που εισάγονται στις παρακάτω ειδικότητες :
Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής
Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτ/του
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών , Εγκ/σεων και Η/Υ,

οφείλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις που γίνονται -ή δυνατόν- σε κρατικό νοσοκομείο. Οι σχετικές εξετάσεις προσκομίζονται μέχρι την παραμονή έναρξης των μαθημάτων ή σε ημερομηνίες που ορίζονται από τις ΕΠΑΣ.

Σε όσες περιπτώσεις στις παραπάνω ειδικότητες παρατηρείται πρόβλημα η Επιτροπή της ΕΠΑΣ θα προβαίνει σε αλλαγή ειδικότητας με σύμφωνη γνώμη των μαθητών και κηδεμόνων.

Οι σχολές του ΟΑΕδ είναι ΕΠΑΣ με το σύστημα μαθητείας και η φοίτηση σ΄ αυτές διαρκεί δύο (2) χρόνια και παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας με την απόκτηση πτυχίου επιπέδου ΙΙΙ ή συνέχισης των σπουδών τους στα ΕΠΑΛ ή εγγραφής τους σε ΙΕΚ αντίστοιχης ειδικότητας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!