Εύσημα Κομισιόν σε ΕΔΣΝΑ για τις ΣΔΙΤ στα σκουπίδια

Επιστολή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού, σχετικά με τους 4 διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την κατασκευή των 4 εργοστασίων και ζητεί ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν τα έργα μέσα στο 2013 και να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια. Οι υπηρεσίες της Ε.Ε. ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις έως σήμερα ενέργειες της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για τη δημοπράτηση των έργων μέσω ΣΔΙΤ με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει: «Τα έργα αυτά είναι σημαντικά τόσο από πλευράς συμμόρφωσης με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων του ΠΕΠ Αττικής. Ως εκ τούτου, η δημοπράτηση και συμβασιοποίησή τους πριν από το τέλος του 2013 επείγει, ώστε να μην απολεσθούν τα σχετικά κονδύλια και η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων επιλύοντας έτσι το οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Σήμερα που κάποιοι επικαλούνται προσφυγές και καταγγελίες στις υπηρεσίες της Ε.Ε. και ψαρεύουν σε θολά νερά, την καλύτερη απάντηση δίνει η ίδια η πραγματικότητα. Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε εδώ και 6 μήνες για να γίνει πράξη ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων που έμενε για 10 χρόνια στα συρτάρια. Κάθε μέρα που περνά οι «επαγγελματίες» της «αντίδρασης» ξεμένουν και από ακόμη ένα επιχείρημα. Σήμερα την απάντηση την έδωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφαιρώντας τους την απειλή που περιέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι θα προσφύγουν στην Ε.Ε. για να ακυρώσουν τους 4 διαγωνισμούς. Ας προσφύγουν λοιπόν. Εμείς απαρέγκλιτα εφαρμόζουμε την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία με στόχο την επίλυση του προβλήματος και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι ανέχθηκαν για δεκαετίες το καθεστώς της διαφθοράς, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών για την εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγων».

Διαβάστε επίσης:
Σγουρός: Τέλος στην «αμαρτωλή ιστορία» του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων
Μπουραΐμης: Ο ΕΔΣΝΑ δεν έχει οικόπεδο για το εργοστάσιο στα Λιόσια
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας για το εργοστάσιο σκουπιδιών στα Άνω Λιόσια
ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί με Μπουραΐμη στον ΕΔΣΝΑ κατά των εργοστασίων
Δ. Φυλής: Δικαστικό «μπλόκο» στα εργοστάσια σκουπιδιών
Λαυρεωτική: Να αποσυρθεί η τροπολογία για Φοβόλες, εάν δεν αλλάξει
ΣΥΡΙΖΑ: Λαθροχειρία της κυβέρνησης για τα σκουπίδια στις Φοβόλες
Σγουρός: Διαφάνεια, τήρηση νόμων στους διαγωνισμούς για τα σκουπίδια
ΟΧΙ στο εργοστάσιο σκουπιδιών λέει ο Δήμος Φυλής
Οι Φοβόλες στο «παιχνίδι» των σκουπιδιών της Αττικής
ΕΔΣΝΑ: Απέρριψε αίτημα αναστολής διαγωνισμού για Κερατέα
Σκουπίδια Αττικής: Οι ίδιοι 8 «μνηστήρες» και για την Κερατέα
Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εργοστάσιο Άνω Λιοσίων

ΧΥΤΥ Κερατέας: Λέει «ναι» η κυβέρνηση στις Φοβόλες
Λεβαντής: Οριστικά εκτός ΠΕΣΔΑ Αττικής η Κερατέα
Λεβαντής: Αισιόδοξος για το ΧΥΤΥ στις Φοβόλες
Λεβαντής για ΧΥΤΥ Κερατέας: Πρότεινε και επίσημα την παλιά χωματερή
ΧΥΤΥ Κερατάς: Προς λύση στην παλιά χωματερή
Ο δήμαρχος δε θέλει νέες… Κερατέες

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΔΣΝΑ, ΣΔΙΤ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!