ΕΔΣΝΑ: Στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων τα εργοστάσια σκουπιδιών

Εντάχθηκαν στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων» τα έργα της κατασκευής των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, όπως ενημέρωσε με επιστολή της η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ΕΔΣΝΑ καλείται να υποβάλει εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο μηνών στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, αίτηση για την υπαγωγή της συγκεκριμένης σύμπραξης στις διατάξεις του Ν. 3389/2005. Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ είχε λάβει ομόφωνη απόφαση η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

«Το πρώτο βήμα έγινε. Η ένταξη των έργων στον Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων αποτελεί θετική εξέλιξη. Ωστόσο ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και η εξάντληση του διαθέσιμου χώρου απόθεσης των απορριμμάτων, μας πιέζουν να υλοποιήσουμε δράσεις του ΠΕΣΔΑ Αττικής, με τις όποιες αδυναμίες έχει, που είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών…

Δικός μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να συνοδευτεί με την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και όλα αυτά με όρους απόλυτης διαφάνειας, διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς των θέσεων εργασίας των εργαζομένων», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!