ΕΔΣΝΑ: Προχωράνε οι διαγωνισμοί για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), κατά την οποία κατοχυρώθηκαν ομόφωνα δύο σημαντικοί διαγωνισμοί για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και την απρόσκοπτη διάθεση των απορριμμάτων.

Πρόκειται για το διαγωνισμό των Υποστηρικτικών Εργασιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, μέσω του οποίου ο ΕΔΣΝΑ διασφαλίζει την επιπλέον συνδρομή από εξωτερικά συνεργεία για τις εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων, κατά το μέρος που οι ίδιες οι δυνάμεις του Συνδέσμου δεν θα επαρκούν. Επίσης, κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός της ετήσιας συντήρησης και επισκευής 4 προωθητήρων γαιών ιδιοκτησίας του Συνδέσμου, δηλαδή των απαραίτητων μηχανημάτων για την προώθηση και διάστρωση των απορριμμάτων.

«Mε την ολοκλήρωση των παραπάνω διαγωνιστικών διαδικασιών ουσιαστικά η νέα διοίκηση του Συνδέσμου βάζει ένα τέλος στην ιδιότυπη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και πολλούς μήνες, όπου ιδιωτική εταιρεία παρείχε ασυμβασιοποίητα” υπηρεσίες με τα μηχανήματα και το προσωπικό του ΕΔΣΝΑ να παραμένουν “απενεργοποιημένα”», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΣΝΑ.

Ενημέρωση για την αποκατάσταση των 11 χωματερών

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, έγινε πλήρης και εκτεταμένη ενημέρωση σχετικά με την πορεία εξέλιξης των διαγωνισμών για τις αποκαταστάσεις των 11 ΧΑΔΑ της Αττικής και των νησιών.

Από την ενημέρωση που έκαναν τα μέλη των Επιτροπών των Διαγωνισμών, διαπιστώθηκε ότι μέχρι το τέλος περίπου του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύνταξης των πρακτικών και ανάδειξης των μειοδοτών, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης εντός του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις εργασίες που αφορούν τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ Νήσων Αττικής (Μέθανα-Αγκίστρι), Κερατέας, Μεγαρέων, Σπετσών, Β.Α. Αττικής (Βαρνάβας-Κάλαμος-Αυλώνας-Γραμματικό), Ν.Α. Αττικής (Π. Φώκαια – Καλύβια), των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 21,8 εκ. € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τις ανεξέλεγκτες χωματερές η χώρα μας απειλείται εδώ και χρόνια με την επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία θα επιβαρύνουν την εθνική μας οικονομία και εν τέλει τους πολίτες», υπογραμμίζεται από τον ΕΔΣΝΑ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΔΣΝΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!