ΕΔΣΝΑ: Οπισθοχώρηση για τα νοσοκομειακά απόβλητα σε κατοικημένη περιοχή - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back
ΕΔΣΝΑ: Οπισθοχώρηση για τα νοσοκομειακά απόβλητα σε κατοικημένη περιοχή

ΕΔΣΝΑ: Οπισθοχώρηση για τα νοσοκομειακά απόβλητα σε κατοικημένη περιοχή

Σε (μισή) οπισθοχώρηση προχώρησε η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για τη διατήρηση νοσοκομειακών αποβλήτων σε αστικό ιστό για 23 χρόνια, μετά τις αντιδράσεις των δημάρχων και την αποκάλυψη του aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα, το σχετικό θέμα (6. Έγκριση τευχών δημοπράτησης για τη λειτουργία της μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) και προσομοιαζόντων με αυτά -εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης ΘΕΑ κ. Αρβανίτης) ναι μεν δεν αναβλήθηκε αλλά δεν έγινε καμία εισήγηση, δεν συζητήθηκε καθόλου και ως εκ τούτου δεν ελήφθη απόφαση.

“Πρόδωσε” τους συναδέλφους του ο δήμαρχος Ραφήνας

Είναι, δε, χαρακτηριστικό της οπισθοχώρησης της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ στην συγκεκριμένη υπόθεση, ότι το δεύτερο θέμα το οποίο ζητούσε η Περιφερειακή Ένωση  Δήμων να αποσυρθεί (15. “Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια κινητού εξοπλισμού για την υποστήριξη των δράσεων επαναχρησιμοποίησης / δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών”), όχι μόνο υπήρξε εισήγηση από την κ. Γεωργία Ασημακοπούλου, ΠΕ Μηχ/κών, Α΄ αν. Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης & επαναχρησιμοποίησης, αλλά και συζητήθηκε διεξοδικά και στο τέλος υπερψηφίσθηκε.

Κι αυτό γιατί τόσο ο δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς όσο και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Γιάννης Σοφρώνης (σ.σ. ως αναπληρωματικός του Ν. Χιωτάκη που είχε προηγουμένως αποχωρήσει εκνευρισμένος), παρά την αντίθετη οδηγία της ΠΕΔΑ στα μέλη της να καταψηφίσουν συντάχθηκαν με τους ορισμένους από την Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Κόκκαλη (πρόεδρο- αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής), Γιάννη Σμέρος (Τακτικό Μέλος Ε.Ε., Περ. Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής) και Λευτέρη Κοσμόπουλο, (Τακτικό μέλος Ε.Ε., Περ. Σύμβουλος Δυτικής Αττικής). Κατά, όπως είχε ζητήσει η ΠΕΔΑ ψήφισαν οι Χρήστος Παππούς Χρήστος (Τακτικό Μέλος Ε.Ε., Δήμαρχος Φυλής) και Δημήτρης Μπουραϊμης (Τακτικό μέλος Ε.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής.

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΑ με μοναδικό θέμα τις συγκεκριμένες αρνητικές εξελίξεις που είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη 9/11 στις 2 μμ αναβλήθηκε, λόγω κωλύματος του προέδρου και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!