Ν. Αιγαίο: Ειδικός στόχος της Ε.Ε ο τουρισμός το 2014-2020

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στηρίξουν τον τουρισμό ως ειδικό στόχο του προγράμματος COSME. Αυτό τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Antonio Tajani με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. Ο περιφερειάρχης με επιστολή του έχει υποβάλει στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν το πλήρες Υπόμνημα για την ανάπτυξη – προώθηση του τουριστικού προϊόντος, το οποίο κατέθεσε η ΠΝΑΙ και στα αρμόδια όργανα από τα Δίκτυα Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Βιώσιμο και Ανταγωνιστικό Τουρισμό (NECSTouR) και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Έρευνα και την Καινοτομία (ERRIN).

Όπως σημειώνει στην ευχαριστήρια προς τον περιφερειάρχη επιστολή του ο Antonio Tajani «η υποστήριξη που προβλέπεται για τις τουριστικές δραστηριότητες, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του σημαντικού αυτού τομέα».

Το υπόμνημα αυτό αφορά στη διατήρηση της σπουδαιότητας του τουρισμού, ως ξεχωριστού στόχου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (COSME).

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ε.Ε., ERRIN, ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, COSME, NECSTOUR, TAJANI


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!