«Δύναμη Ζωής»: Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το πρόγραμμα κουπονιών στις Λαϊκές Αγορές

Η αποστροφή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική και την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, είναι χαρακτηριστική και παροιμιώδης, αποκαλυπτική των πολιτικών προσανατολισμών της και των ταξικών συμφερόντων που εκπροσωπεί.

Έτσι άρθρο στον πρόσφατο Νόμο του Υπουργού Αναπτύξεως κ. Γεωργιάδη για τις Λαϊκές Αγορές, καταργείται αναιτιολόγητα η δυνατότητα παροχής κουπονιών αγοράς δωρεάν προϊόντων από τις Λαϊκές Αγορές για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικογενειών.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» και αναφέρει:

Θυμίζουμε ότι η δυνατότητα αυτής της παροχής, έγινε κατορθωτή με νομοθετική τροπολογία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αφορούσε δε, κοινωνικό πρόγραμμα των Περιφερειών και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά τέλη των παραγωγών και πωλητών των Λαϊκών Αγορών.

Δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η χορήγηση αυτής της θετικής κοινωνικής παροχής ανακούφιζε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά, για περισσότερα από 4 χρόνια.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την 01.10.2016, για την βοήθεια ευπαθών ομάδων με απροστάτευτα τέκνα, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών και το 2018 το πρόγραμμα άλλαξε ως προς τους δικαιούχους και ωφέλησε οικογένειες πολυτέκνων (970 οικογένειες το 2018) και το πρόγραμμα συνεχίστηκε και το 2019.

Πριν αλλάξει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τις εκλογές του 2019, η Διοίκηση της «Δύναμη Ζωής» ενέγραψε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 2 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η σημερινή Διοίκηση να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα των κουπονιών.

Με τον νέο Νόμο για τις Λαϊκές Αγορές όμως, καταργήθηκε η δυνατότητα αυτή να μπορούν οι Περιφέρειες μέσω του θεσμού των Λαϊκών Αγορών να στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποδέχθηκε το σύνολο του Νόμου και δεν διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση των κουπονιών.

Φαίνεται ότι για τα Κυβερνητικά στελέχη και τον κ. Περιφερειάρχη, η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια, η ακρίβεια που έχει αφεθεί ανεξέλεγκτη, η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, των απλησίαστων ενοικίων, των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, το ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν τα βγάζουν πέρα, δεν τους αφορούν. Ζούνε σε παράλληλο σύμπαν.

Για αυτό τον λόγο κατάργησαν σε αγαστή συνεργασία, αυτές τις πλευρές της κοινωνικής πολιτικής και βοήθειας προς τις κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ας κοιμούνται λοιπόν ήσυχοι. Οι Λαϊκές Αγορές και οι πολίτες δεν ξεχνούν ποιος οδήγησε την χώρα στα βράχια, ποιος οδήγησε μεγάλα στρώματα του λαού μας στην φτώχεια και την απόγνωση. Η ώρα της εκλογικής διαδικασίας σιμώνει και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους ταιριάζει, τόσο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και ο εκλεκτός της Περιφερειάρχης.

Comments are closed.


Recent Posts

Καναδάς: Αίρονται όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά της Covid από 1 Οκτωβρίου

Ο Καναδάς θα καταργήσει όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε ισχύ για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 για…

6 ώρες ago

Λιβύη: Νέες συγκρούσεις στα δυτικά της χώρας

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ένοπλες μάχες στην πόλη Ζαούια στη δυτική Λιβύη, εν μέσω νέων αναταραχών στο…

6 ώρες ago

Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τον Μανώλη Γλέζο: Παρόντες Τσίπρας, Ανδρουλάκης

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Left), την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (τοπική) στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα…

7 ώρες ago

Κούβα: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

Η κουβανική εκλογική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα (26/9) ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο, που περιλαμβάνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την…

7 ώρες ago

Bloomberg: Η ΕΕ θα καθυστερήσει την απόφαση για το πλαφόν

Tα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα…

7 ώρες ago

Κρήτη: Πήγε στο σχολείο μαθήτριας και τη χτύπησε

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε σχολείο στην Κρήτη. Μητέρα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το παιδί της δέχτηκε επίθεση από μία μαθήτρια…

7 ώρες ago