Δράσεις ύψους 2.323.660€ για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Δράσεις ύψους 2.323.660€ για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την απόφαση ένταξης πράξεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων, συνολικού ύψους 2.323.660€, ως εξής:

1/ «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2015-2016», με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 196.700€. Στο πλαίσιο της πράξης θα προσληφθεί το αναγκαίο ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για όσους φοιτούν στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 και χρήζουν παράλληλης υποστήριξης.

2/ «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015 – 2016» με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 1.788.165€.

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται η παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άντρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

3/ 2/ «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015 – 2016» με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 338.795€.

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται η παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άντρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα κάτω από το όριο της φτώχειας, άνεργα ή εργαζόμενα.

Οι πράξεις αυτές εντάσσονται στη Στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!