Δούρου στην ΓΣ του ΕΟΑΕΝ: H έννοια της «νησιωτικότητας» να επανανοηματοδοτηθεί δυναμικά

Χαιρετισμό στην 37η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών απέστειλε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης τόνισε:

  • Η συνέλευση του ΕΟΑΕΝ διεξάγεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας, μια περίοδο κατά την οποία η έννοια της «νησιωτικότητας» πρέπει να επανανοηματοδοτηθεί δυναμικά, προκειμένου να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Η Περιφέρεια Αττικής ξεχωρίζει για τον έντονο νησιωτικό της χαρακτήρα και δίνει ξεχωριστή σημασία στο σχεδιασμό δράσεων σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο.
  • Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των νησιών της, με έργα και όχι λόγια.
  • Ένα από τα αποτελεσματικότερα εργαλεία μείωσης της ανεργίας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.
  • Μόνον έτσι θα μπορούμε να κάνουμε αξιόπιστα λόγο για νησιωτική επιχειρηματικότητα χρήσιμη για τις τοπικές κοινωνίες και μοχλό ανάπτυξης για την πατρίδα.
  • Με τη βοήθεια και του νέου ΕΣΠΑ, ενεργούμε έτσι ώστε να αναδειχθεί η πλούσια βιοποικιλότητα και πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας, της διαμόρφωσης νέων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης καθώς και νέων, βιώσιμων, πρακτικών που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΝΗΣΙΑ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΕΟΑΕΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!